posts/skola1.jpg
25. března 2022

Petr Vlasák – školy čeká ještě větší výzva než výuka v době covidu

Tento týden se uskutečnilo na krajském úřadě společné zasedání komise a výboru pro školství. Namísto plánované diskuse nad směry vzdělávání v Jihomoravském kraji jsme nakonec přirozeně řešili hlavně aktuální situaci spojenou s válkou na Ukrajině a uprchlickou krizí.

posts/ParoA.jpg
14. ledna 2022

V Břeclavi díky participativnímu rozpočtu nahlédnou do minulosti

Druhý ročník projektu participativního rozpočtu zná svého vítěze! Podobně jako v předchozím roce vyšel z hlasování o nejzajímavější zpestření města plán místních gymnazistek.

posts/zst.jpg
5. listopadu 2021

Listopadové zastupitelstvo Jihomoravského kraje!

Ve čtvrtek jsme se sešli s ostatními kolegy na pravidelném jednání zastupitelstva Jihomoravského kraje. Na pořadu jednání bylo 91 bodů a v tomto článku naleznete nejdůležitější novinky z krajského úřadu!

posts/Slapa.jpg
26. října 2021

Jihomoravský kraj podrží psychology a speciální pedagogy na školách!

Problémy u studentů po návratu do škol po covidové proluce se bohužel navýšily, i přes to však hrozilo, že by se školy musely kvůli chybě na MŠMT zbavovat psychologů a speciálních pedagogů. Ti jsou zvlášť v této době na školách nad míru potřební. Díky pirátskému radnímu města Břeclavi pro kulturu a cestovní ruch a krajskému zastupiteli Petru Vlasákovi tomu tak nebude!

posts/jed_vasem.png
3. června 2021

Komentář Petra Vlasáka: Dokumentační centrum holocaustu na jižní Moravě - projekt, o který stojí za to zabojovat

Na jižní Moravě se něco chystá. Něco, co kraj dalece přesahuje a má ambici mazat hranice mezi minulostí, porozuměním současnosti a vnímáním budoucnosti. Konkrétně hovořím o plánovaném Dokumentačním centru holokaustu na Moravě.

posts/kulturni_centrum_web.jpg
10. května 2021

Komentář Petra Vlasáka: Město Břeclav i krajský pirátský klub podpořily kulturu v Národním plánu obnovy

Zatímco ve většině evropských zemí je plán obnovy po pandemii ústředním tématem politické diskuse, v Česku tomu tak bohužel není. A to přesto, že se jedná až o 178 miliard z EU, o které se ČR může přihlásit přes své připravené projekty pro Evropskou komisi. Soupis programů, které by v ideálním případě měla EU proplatit, však vznikal bez širšího konsensu za zavřenými dveřmi.