Mgr. et Mgr. Michal Škerle

Michal Škerle (* 4. listopadu 1983) je zastupitel za Piráty v Městské části Brno - Královo Pole.

Narodil se a celý život žije v Brně. Vystudoval obor Historie a Učitelství historie pro SŠ na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity a obor Právo a právní věda na Právnické fakultě Masarykovy univerzity. V současnosti dokončuje doktorské studium oboru Dějiny práva a římské právo na Právnické fakultě MU.

Po studiu pracoval několik let v advokacii, zároveň také jako učitel na střední škole nebo lektor dalšího vzdělávání učitelů a dospělých. V současnosti pracuje jako vysokoškolský pedagog na Katedře občanské výchovy Pedagogické fakulty MU, kde vyučuje předměty s tématikou práva, finanční gramotnosti a moderních dějin a působí i jako didaktik a mentor studentů na pedagogických praxích. Zároveň pracuje jako lektor projektu Finanční gramotnost do škol u společnosti yourchance, o. p. s.

Má velmi blízko ke sportu. Dříve sportoval i vrcholově, je několikanásobným medailistou Mistrovství ČR ve sportovním šermu. Nyní působí v různých funkcionářských a manažerských pozicích ve sportovní oblasti a podílí se na organizování sportovních soutěží, včetně těch mezinárodních.

V letech byl 2002–2018 byl členem ČSSD. Za tu dobu byl v letech 2006–2010 členem Zastupitelstva Městské části Brno-Královo Pole a v letech 2012–2016 členem Zastupitelstva Jihomoravského kraje. Poslední 4 roky členství v ČSSD působil také jako předseda místní organizace v Brně-Králově Poli, kdy se tato organizace na jaře 2018 na protest proti směřování ČSSD a dlouhodobým nedemokratickým praktikám v brněnské ČSSD rozpustila a většina členů ze strany vystoupila.

Na podzim 2018 byl na kandidátce Pirátů zvolen do Zastupitelstva MČ Brno-Královo Pole, kde je v současnosti členem Finančního výboru a Komise školské. Je také členem Krajského expertního týmu Pirátů pro oblast školství.

Je ženatý, má syna a dceru.

Piráti a Starostové

CHCI VĚDĚT VÍCE