Ing. Marek Lukáš

Marek Lukáš pochází z obce Sokolnice, kde také sídlí rodinná stavební společnost, jíž je jednatelem.

V roce 2008 absolvoval obor Hotelnictví a turismus na Střední škole potravinářské a služeb v Brně. Bakalářský titul získal v roce 2012 na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě v oboru Ekonomika a management v cestovním ruchu. Poté pokračoval magisterským studiem oboru Krajinné inženýrství na Fakultě životního prostředí České zemědělské univerzity v Praze, které dokončil v roce 2014.

Po studiích se začal na plný úvazek věnovat podnikání v rodinné stavební firmě, kde působí do současnosti jako rozpočtář, projektant a manažer.

Piráty zastupuje v dozorčí radě společnosti Brněnské komunikace a.s. a představenstvu Veletrhy Brno a.s. Dále je také členem Komise pro správu bytových domů Rady městské části Brno-střed. Zajímá se o dění v Jihomoravském kraji, a proto se za Piráty stal členem Komise pro meziregionální vztahy Rady Jihomoravského kraje a také koaličního výboru Zelení a Piráti.

Ve volném čase působí jako kytarista v kapele Where are we now, hraje lední hokej a jezdí na motorce.