Barbora Turek Lahová

Barbora Turek Lahová (*1988, Hodonín) poprvé kandidovala za Piráty v komunálních volbách v Hodoníně v roce 2018 na společné kandidátce „Svobodní a Piráti“ jako nestraník na 4. místě. Zároveň připravovala předvolební noviny a psala tiskové zprávy. https://www.facebook.com/watch/?v=325337781361902 (0:57)

Vystudovala obor Mediální studia a žurnalistika (Mgr.) a Genderová studia (Bc.) na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Závěrečná práce - Proměny a vývoj týdeníku Slovácko po roce 1989 (Bc.), Vývoj regionálního listu Slovácko v l. 1907-1946 (Mgr.). S Hodonínským deníkem Rovnost - týdeníkem Slovácko spolupracuje dodnes.

Pracovala jako tisková mluvčí Městského úřadu Hodonín a redaktorka obecního zpravodaje Hodonínské listy.

V současné době je na rodičovské dovolené. Problematice obecních zpravodajů se aktivně věnuje stále jako členka redakční rady Hodonínských listů. Aktivně působí také ve Finančním výboru města Hodonína a v Komisi sociální a pro financování sociálních služeb a Komunitní plánování sociálních služeb.