Životní prostředí máme jen jedno

6. června 2023
Životní prostředí máme jen jedno

Ochrana životního prostředí není o velkých gestech politiků. Ale o běžné, takřka každodenní, činnosti každého z nás. Narůstající změny klimatu a přibývající znečištění nám ukazují, jakými kroky se náš svět postupně ubírá. Dříve jsme mohli vidět tornádo jen v televizi, už jsme ho ale měli i u nás. Ve vodě byla prokázána přítomnost mikro plastů. Planeta se nám otepluje rychle a více, než jsme čekali … Není však pravda, že s tím nic nemůžeme udělat.

V Jihomoravském kraji přispíváme k lepšímu životnímu prostředí ochranou pitné vody, rekultivací půdy a šetrným zemědělským hospodařením, výsadbou zeleně a tvorbou nových vodních ploch, podporou biodiverzity a environmentálním vzděláváním o ekologickém přístupu k přírodě.

Dnes si připomínáme již 50. Světový den životního prostředí. Letošní ročník se zaměřuje na znečištění životního prostředí plasty. #BeatPlasticPollution.

Multifunkční hala - nejrizikovější brněnská stavba století

Koalice ODS, TOP09, ANO, KDU a ČSSD přichází s návrhem vzít si na multifunkční halu úvěr s neuvěřitelným úrokem 1,6 miliardy korun. Vedení města tak přenese veškerá možná rizika neúspěchu projektu na bedra Brňáků. Takto nezodpovědný přístup brněnští Piráti na dnešním zastupitelstvu jednoznačně nepodpořili.

Rada JMK schválila nový Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb

Schválili jsme nový Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji. V období 2024–2026 budeme pokračovat v dlouhodobém záměru, kterým je podpora terénních a ambulantních služeb. Naší snahou je pružná síť dostupné podpory a pomoci občanům kraje, kteří jsou nějak znevýhodněni či ohroženi, ať už kvůli věku, postižení nebo sociální situaci.