Životní prostředí máme jen jedno

6. června 2023
Životní prostředí máme jen jedno

Ochrana životního prostředí není o velkých gestech politiků. Ale o běžné, takřka každodenní, činnosti každého z nás. Narůstající změny klimatu a přibývající znečištění nám ukazují, jakými kroky se náš svět postupně ubírá. Dříve jsme mohli vidět tornádo jen v televizi, už jsme ho ale měli i u nás. Ve vodě byla prokázána přítomnost mikro plastů. Planeta se nám otepluje rychle a více, než jsme čekali … Není však pravda, že s tím nic nemůžeme udělat.

V Jihomoravském kraji přispíváme k lepšímu životnímu prostředí ochranou pitné vody, rekultivací půdy a šetrným zemědělským hospodařením, výsadbou zeleně a tvorbou nových vodních ploch, podporou biodiverzity a environmentálním vzděláváním o ekologickém přístupu k přírodě.

Dnes si připomínáme již 50. Světový den životního prostředí. Letošní ročník se zaměřuje na znečištění životního prostředí plasty. #BeatPlasticPollution.