Pirátští zastupitelé v Boskovicích, Kristýna Znamenáčková, Radek Šamšula a Jan Nádvorník, jsou sice v opozici, snaží se být ale opozicí konstruktivní a vyjednávat i podporu pro své návrhy. Jak se jim daří a co právě řeší?

"Včera jsme se byli podívat na Hybešově ulici na parcele, kde má stát sportovní hala. Tuto variantu jsme, jak víte, nepodpořili, ale zajímala nás vybraná lokalita a plány. Ředitel školy a zároveň zastupitel za TOP 09, Pavel Vlach, nás provedl po pozemku a vysvětlil nejbližší postup," uvedli pirátští zastupitelé. "Podstatné ale je, jak bude postup tlumočen obyvatelům a jak bude pokračovat dialog s obyvateli lokality, jejichž část s výstavbou výrazně nesouhlasí," doplňují s tím, že právě nesouhlas byl znám už před schvalováním této varianty.

"Dnes jsme navštívili pana starostu Jaroslava Dohnálka, spolu s ním se setkání zúčastnil tajemník David Škvařil. Projednávali jsme náš návrh na zavedení participativního rozpočtu. Vedení města s participativním rozpočtem souhlasí a momentálně nás čeká práce na jeho konkrétní podobě. Zastupitelé budou finance vyčleněné na první ročník schvalovat v rozpočtu pro rok 2020 na zastupitelstvu. Konkrétní podobu a parametry momentálně zpracováváme a budeme na nich spolupracovat převážně s panem tajemníkem," informují také o úspěchu prosazení pirátského programu.

A na závěr pozvánka: "V listopadu pro vás chystáme setkání s Piráty pod pracovním názvem Rok na radnici. Budeme se těšit na vaše dojmy, konstruktivní kritiku i nápady." Termín setkání se jistě brzy dozvíte na FB stránce Pirátů z Boskovic.{:target="_blank"}