Už dlouho volali břeclavští po obnově sportoviště v místní části Poštorná. A protože se ani v letošním roce na rozsáhlou rekonstrukci asfaltové plochy v městské kase nenašly finance, iniciovali břeclavští Piráti s dalšími členy Mladých a Neklidných opatření na vylepšení tohoto prostoru.

S podporou města bylo okolí hřiště doplněno o zeleň, lavičky, odpadkový koš, opraveny ploty a externím dodavatelem obnoveny čáry pro tenisové hřiště a doplněny čáry pro nohejbal. Vzhledem k velké rozloze sportoviště vznikl vedle hřišť nevyužitý prostor o rozměru téměř 200 m2.

„Tento prostor jsme využili a namalovali na něj hrací prvky, na nichž si děti formou hry mohou zlepšit nejen motorické dovednosti, ale také znalost písmen, čísel či planet Sluneční soustavy,“ komentuje pirátská zastupitelka Magda Lengálová{:target="_blank"}.

„Inspiraci jsme našli v okolních obcích, kde s podobnými projekty již mají zkušenost. Pokud by se hrací prvky místním zamlouvaly, není vyloučeno, že bychom tento projekt nemohli zopakovat i v jiných městských částech,“ dodává Magda Lengálová{:target="_blank"}.

Celková revitalizace poštorenského sportoviště byla realizována za podpory technických služeb města Břeclav a také místního spolku Mladí a Neklidní, jehož součástí jsou právě i břeclavští Piráti. Spolek se na projektu podílel mj. také finančně. Piráti i členové spolku tak společně dokázali, že i s nízkými náklady lze efektivně oživit veřejný prostor.