Tomáš Vymazal

tomas.vymazal@pirati.cz

Jsem PRO

• regulovanou legalizaci samopěstování a komerčního nakládání s konopím pro dospělé občany ČR
  • možnost zřídit si v hospodě dobře odvětrávanou místnost určenou ke kouření
  • povinnost zveřejňovat studijní materiály vytvořené za peníze daňových poplatníků
  • adopce dětí LGBT páry, důslednou odluku církve od státu a maximální svobodu slova

Jsem PROTI

• snahám bránit lidem v odpočinku a rekreaci pod zástěrkou ochrany jejich zdraví
  • suchu a nekonečným lánům plodin, které ničí naši krajinu
  • závislosti na jednom dodavateli a jinému plýtvání veřejnými prostředky
  • dojíždění na městský úřad kvůli každé maličkosti

Proč kandiduji

Do poslanecké sněmovny kandiduji protože chci změnit současnou represivní drogovou politiku tak, aby řešila skutečné problémy, chci pomoci vybudovat přívětivou elektronickou státní správu, abychom s ní mohli komunikovat z pohodlí domova, chci zabránit devastaci české krajiny současným systémem zemědělských dotací a trvám na tom, že dílo, které bylo vytvořeno pro stát nebo státním zaměstnancem, má být veřejné.

Za padesát let prohibice konopí se nepodařilo prokázat žádný z argumentů, které k jejímu zavedení vedly. Od začátku za ní stálo jen pokrytectví a osobní zájem zainteresovaných podnikavých jedinců. Chci to napravit, chci regulovanou legalizaci pěstování a komerčního nakládání s konopím.

Bio

Tomáš Vymazal je informatik, zahrádkář a nadšenec do robotiky. Členem Pirátské strany je od roku 2010. Žije v Brně a poslední čtyři roky je tam zaměstnán v softwarové společnosti zabývající se telekomunikacemi. Od září 2016 je členem Komise informatiky a otevřenosti radnice Rady města Brna, kde se zaměřuje na odstraňování závislosti na jednom dodavateli a prosazení používání svobodného software. V říjnu 2016 kandidoval na třetím místě koaliční kandidátky do krajského zastupitelstva jihomoravského kraje, avšak díky volebnímu výsledku 5.11% na mandát těsně nedosáhl.

Už od vstupu k Pirátům se Tomáš zajímal o legislativní úskalí nakládání s konopím a dlouho hledal vhodný způsob nápravy současného závadného stavu. Rok 2017 se rozhodl využít k práci na věcném zámeru zákona o regulované legalizaci psychoaktivního konopí. Chce totiž, aby tento záměr mohli Piráti po zvolení do poslanecké sněmovny skutečně prosadit. A na to bude potřeba mít všechno perfektně připraveno.

Tomáš je správcem Pirate Space Brno, kde také tráví většinu svého volného času. Ten v současnosti věnuje především vylepšování svojí 3D tiskárny a stavbě dlouho očekávané kvadrokoptéry.

Články autora Tomáš Vymazal