Šárka Václavíková

Šárka Václavíková (*20. září 1992) u Pirátů začala na jaře roku 2018 jako celostátní koordinátorka kampaně komunálních voleb. Na jaře 2019 se zapojila jako zmocněnkyně pro volby do Evropského parlamentu a vypomohla také jako koordinátorka krajského sdružení Jihomoravského kraje a volební manažerka Jiřího Kadeřávka. Poté působila v Moravskoslezském kraji jako Volební koordinátorka pro krajské volby 2020. Narodila se v Krnově, v Ostravě vystudovala základní uměleckou školu a v Bruntále osmileté gymnázium, za studiem se pak přestěhovala do Brna, dnes je zpět v Ostravě.

V Brně se 5 let věnovala občanskému aktivismu – pořádala protestní a vzpomínkové akce. Živí se v oblasti marketingu jako produkční a event manažerka. Aktivně se zajímá o politiku od sedmi let – proto ji nejvíce baví práce na politických kampaních. Od aktivismu přešla k aktivní podpoře České pirátské strany jako členka a dobrovolnice. Hlas ulice bývá často nekonkrétní a roztříštěný, proto jí dává větší smysl pomoci konkrétní politické straně a konkrétním politikům v jejich úsilí.

Ve volném čase se věnuje svému psovi Damiánovi, želvě Želvákovi a kočce Gigi. Ráda čte knihy, navštěvuje různé kulturní akce a maluje.

Funkce: Správkyně v Supertajnápirátskáskupinatopsecretvoe.

„Nasrat jako.“ – Andrej Babiš Šárce Václavíkové poté, co se jí odmítl podepsat do knihy Boss Babiš

„Máte nůž?” - “Ne. My máme Šárku. Ona je z Bruntálu.“ – Miroslav Mašek