Radek Lávička

akcival@seznam.cz

Jsem PRO

• Změnu politické kultury a up-date politického systému v České republice.
  • Minimalizaci počtu nesmyslných zákonů a norem a vyzdvihnutí principu zdravého rozumu.
  • Maximální možné zefektivnění státní správy na principech a technologiích roku 2017.

Jsem PROTI

• Jakékoliv bezdůvodné buzeraci ze strany státu a jeho orgánů v banálních případech.
  • Stále detailnějšímu sledování, chipování, ovlivňování a manipulování lidí.
  • Neomezené kumulaci ekonomických statků elitami na úkor většiny. Tak jako je minimální mzda tak musí být také maximální - jedině tak může vzniknout rovnováha.

Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.

— Albert Einstein

Bio

Radek Lávička (*5.2.1981) je členem Pirátské strany od roku 2016. Je ženatý a má jedno dítě. Pochází z Opavy a od roku 2008 žije trvale v Brně. Vystudoval Obchodní akademii v Opavě a poté také úšpěšně dokončil (r. 2007) vysokoškolské vzdělání na Slezské univerzitě v Opavě (obor Veřejná správa a regionální politika) zakončený titulem Bc. Své pracovní zkušenosti nejen tuzemské začal sbírat formou brigád již v průběhu studia na střední škole. Díky zahraničním zkušenostem z těchto brigád a špatné domácí platové situaci na českém pracovním trhu se rozhodl pro odchod za prací do Německa, kde pracoval 18 měsíců v oboru gastronomie. Po načerpání důležitých životních zkušeností z Německa se rozhodl pro návrat do rodné vlasti, kde po ukončení vysokoškolského studia pracoval postupně jako ochodní zástupce v různých firmách, key account manager až do současné pozice manažera nákupu v mezinárodní firmě, kde již pracuje desátým rokem.

Mezi jeho koníčky patří celoživotní filozofování, rodina, cestování, poznávání nového, hudba, film, sport jak pasivní tak aktivní, adrenalinové zážitky a překonávání sebe sama.

Nyní stručně k tomu proč kandiduji a o co mi v životě vlastně jde.

Důvodem vstupu do pirátské strany byla frustrace z aktuálního a historického postkomunistického politického vývoje v naší zemi. Vadí mi, že politika rozhoduje do značném míry o našich životech a přitom ji vykonávají a z velké míry vedou dlouhodobé morální trosky bez jakékoliv reálné odpovědnosti, sebereflexe a šance na změnu k lepšímu. Cílem politiky v jejich podání je co nejvíce odklonit z našich veřejných peněz do svých spřátelených firem, rodin aj.. a zároveň od nás formou xy nesmyslných daní, poplatků a zákonů zinkasovat co nejvíce peněz tak, abychom se stali doživotními otroky tohoto systému na chvostu civilizované Evropy. Já to nechci dopustit, jelikož během svého dosavadního života jsem nabyl 100% přesvědčení, že Češi a Moraváci jsou jedni z nejpracovitějších a nejšikovnějších lidí v Evropě. Stačí se podívat do historie na dobu První republiky, kdy jsme figurovali na předních místech světových tabulek.

Dle mého je jednoznačným důvodem naší současné situace naše postkomunistické politická reprezentace, která od dob pádu komunismu jen převléká kabáty a neustále nám žvaní nesmysly a lži, které jí už nesmíme dále akceptovat. Chtějme skutečnou změnu a ne jen klasické vyměnění pár naprogramovaných loutek, kterými hýbou zákulisní kmotři. Když se změní složení politických uskupení ve sněmovně pak je reálná šance na změnu systému, která by měla vést od kvantity ke kvalitě a konkrétní odpovědnosti a to je dle mého jediná správná cesta vedoucí k návratu na výslunní a lepšímu životu.

Já neříkám, že Piráti to vše zachrání a změní, ale věřím tomu, že oni budou ten element, který tuto změnu nastartuje, a proto říkám HRRR NA NĚ !