Dva roky na Magistrátu: Čeho jsme dosáhli?

Možná se to nezdá, ale už to je dva roky, co se Piráti stali součástí vládnoucí koalice na brněnském magistrátu. Rádi bychom vám proto představili souhrn toho, co jsme za tu dobu zvládli, co se stihlo, jak plníme náš program a co děláme i nad jeho rámec. Zároveň vám tímto chceme poděkovat za podporu, kterou jste nám vyjádřili a stále vyjadřujete. Velmi si jí vážíme. Všem patří obrovské díky.

Co je tedy hotové?

Cestování

Kultura, sport a volný čas

Úřady a transparentnost

Budování vstřícnějšího města

Jsme velmi hrdí, že se nám podařilo narovnat i křivdu minulého režimu. Ve prospěch dědiců jsme uznali, že komunisté neprávem zabavili majetek válečnému hrdinovi generálu Miloši Knorrovi. Nemovitost se tak vrátila zpět do rodiny pana generála.

V neposlední řadě jsme dokončili 20 vítězných projektů z participativního rozpočtu a na dokončení dalších usilovně pracujeme. Jsme rádi, že se náš projekt ujal a vy se tak můžete podílet na rozhodování o tom, kam bude město dávat peníze a tím tvořit budoucnost města. Prosadili jsme také zavedení školního participativního rozpočtu pro všechny městem zřizované základní školy.

To ale zdaleka není vše! Zajímá vás ještě více o naší práci? Transparence a otevřená komunikace je pro nás velice důležitá, proto si naši zastupitelé založili účty i na našem pirátském fóru, kde si můžete přečíst příspěvky přímo od jednotlivých zastupitelů.

Věříme, že vás tento výčet naší dosavadní práce na Magistrátu města Brna těší stejně jako nás. Naše funkční období vstupuje do své druhé poloviny, a tak je ještě spousta práce před námi. Doufáme, že toho stihneme co nejvíc a zlepšíme tak chod města. Přejeme si, aby se v Brně žilo co nejlépe a uděláme proto vše, co bude v našich silách. Vzhůru do dalších dvou let!